August og Petra på Olavsgaard hotell

August og Petra på Olavsgaard hotell

Jeg tror middag på hotell er litt undervurdert, at man tenker at det kun er for hotellets gjester og ikke et sted man kan gå ut for en bedre middag, sier Petra til August idet servitøren kommer smilende bort til det pent dekkede bordet, med hjemmebakt brød og aioli, en aioli som skal vise seg å være verdens beste.

– Ja, jeg tror du har et poeng. Man går liksom ikke ut for å spise middag på et hotell. Men det burde man, svarer August, takker for den smakelige velkomsten og smører tykt med aioli på et lite stykke brød. Han sperrer opp øynene.

– Jøje meg, dette er jo en smaksopplevelse; aromatisk, litt syrlig, et lite sting. Akkurat, så aioli kan faktisk være så godt, altså.

Den hyggelige velkomsten skal vise seg å være toneangivende for hele måltidet, i hvert fall nesten hele. August og Petra har fått plass ved et vindusbord i restauranten på Olavsgaard, og hele tre servitører følger opp for at besøket skal være så bra som mulig. Vinkelneren står straks ved bordet. Han får i oppgave å velge vin til rettene som velges. Dessverre har de av en eller annen grunn ikke alkoholfri vin, så Petra må nøye seg med most.

Olavsgaard Holger, sier August og smatter forsiktig etter den første slurken av hotellets eget IPA-øl, produsert av Norumbryggeriet i Sørum.

– Jeg har sans for godt øl, og ikke mist lokalbrygget. Denne var det tak i, godt voksent øl. Prisen er også voksen, 150 kroner for en halvliters flaske. Skitt au! Akkurat nå er det verdt det, til brød og verdens beste aioli.

———— Når en av de alltid oppofrende servitørene spør om det smaker, må August være ærlig. Litt øvre prisklasse, er det. Men vi blir jo behandlet som celebriteter hele veien. Vi anbefaler vel dette, Petra.
–– We’ll be baaack, sier August på bredbeint østerriksk-amerikansk og tar den siste slurken med —–

Comments are closed.